• De totale knieprothese is een moeilijke maar veilige operatietechniek die u zal toelaten vele van uw dagelijkse activiteiten te hernemen en de pijn zal doen afnemen.
  • De kunstknie kan het mogelijk maken terug te keren naar recreatief sporten of arbeid onder instructies van uw arts en kinesist.
  • De operatie zorgt voor pijnontlasting die 10 à  20 jaar kan aanhouden.
  • Intensief sporten (joggen, tennis, voetbal, …) is mogelijk met de bij u geplaatste Totale Knieprothese, doch activiteiten die de kunstknie overbelasten worden best vermeden om vroegtijdige loslating te voorkomen.

totaleknie_verwachtingen_01Het herstel vraagt veel wilskracht en inspanning van u en uw familieleden. De eerste weken is de revalidatie intensief en pijnlijk, doch wanneer u voldoende wilskracht toont, zullen de resultaten van uw totale knieprothese veel beter zijn. Door een goede voorbereiding kunt u zich onnodige inspanningen en teleurstellingen besparen. De hospitalisatieduur is 4 à 7 dagen en u verlaat het ziekenhuis wanneer u vlot kunt stappen, trappen op en afgaan, fietsen en zelf > 90° plooit.

De revalidatie samen met uw kinesist zal 3-4 maanden duren. Ook de warmte en zwelling van uw knie gedurende die periode is een normaal genezingsproces. Het uiteindelijke resultaat zal in 98% van de gevallen zeer goed zijn en hangt af zowel van uw preoperatieve toestand, de uitgevoerde operatie en uw revalidatieproces.

TV reportage over TKP in Sint-Andriesziekenhuis Tielt, 2016